هزاره‌ها: هدف نسل‌کشی در افغانستان (بخش سوم)

Targeted for genocide in Afghanistan: The Hazaras
هزاره‌ها: هدف نسل‌کشی در افغانستان
نویسنده: Ellen J. Kennedy
برگردان به فارسی: عباس دلجو
………. هزاره‌ها هدف نسل‌کشی قرار گرفته اند. چند روز پیش، موزه یادبود هولوکاست ایالات متحده یک بیانیه ای در مورد هزاره‌ها ارسال کرد. در این بیانیه آمده است: «ما نگران اقلیت‌های قومی و مذهبی، به‌ویژه اقلیت شیعه که عمدتاً به قوم هزاره تعلق دارند، هستیم که با خطر جنایات علیه بشریت یا حتی نسل‌کشی مواجه هستند.»
دیده‌بان نسل‌کشی { genocidewatch} یک سازمان بین‌المللی شناخته شده با تمرکز بر پیشگیری از نسل‌کشی، وضعیت هزاره‌ها را یک وضعیت اضطراری و نسل‌کشی می‌خواند.
دیده‌بان حقوق بشر از کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل می‌خواهد که کشتار هزاره‌ها را به عنوان نسل‌کشی یا جنایت علیه بشریت بررسی کند.
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد اخیراً در مورد خشونت علیه اقلیت‌های قومی و مذهبی در افغانستان صحبت کرد. او همچنین وضعیت ناامیدانه هزاره‌ها را مشخص کرد: “من می‌خواهم عمیق‌ترین تسلیت خود را به این قربانیان و خانواده‌های شان و به‌ویژه جامعه هزاره‌ که به شدت تحت تأثیر این حملات قرار گرفته‌اند، ابراز کنم.”
چرا هزاره ها هدف قرار می‌گیرند؟
آن‌ها به دلیل موقعیت مذهبی خود مدت‌هاست که با تبعیض اکثریت مردم و به ویژه داعش و دیگر گروه‌های تروریستی سنی مواجه بوده اند. داعش مدعی است که هدفش نابودی تمام شیعیان از جمله هزاره‌هاست.
تلفات افغان‌ها در درگیری‌های دهه‌های پیشین بیش از ۴۷۰۰۰ نفر است که هزاره‌ها تعداد نامتناسبی از این کل هستند که با کشته شدن، سر بریدن، بمب‌گذاری انتحاری، و آدم ربایی مشخص شده اند.
بر اساس گزارش AP { Associated Press} در ۲۱ جون ۲۰۲۱، هزاره‌ها در مدارس، عروسی‌ها، مساجد، باشگاه‌های ورزشی و حتا هنگام تولد هدف قرار گرفته اند. گزارش آسوشیتدپرس حاکی از حمله مردان مسلح به یک زایشگاه در یک محله هزاره‌نشین است که در آن ۲۴ نفر به شمول نوزادان و مادران شان کشته شدند. در ماه می ۲۰۲۱، یک بمب‌گذار در مدرسه ای در همان منطقه، ۱۰۰ دانش‌آموز هزاره را کشت.
عفو بین‌الملل از قتل‌عام وحشیانه ۹ مرد هزاره توسط طالبان در ماه جولای گزارش داد که شش نفر به ضرب گلوله کشته شدند {که از آن جمع} سه تن آنان تا سرحد {مرگ} شکنجه و {بعدا} کشته شدند. شکنجه و قتل در چارچوب درگیری‌های مسلحانه، علاوه بر هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان، بیمارستان‌ها و کودکان {از مصادیق بارز} جنایات جنگی هستند.
کنوانسیون سازمان ملل‌متحد در مورد پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی که در سال ۱۹۴۸ به تصویب رسید، نسل‌کشی را به‌عنوان «قصد نابودی کلی یا جزئی یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی» تعریف می‌کند. در بیانیه آمده است که هزاره‌ها به دلیل قومیت و مذهب شان هدف قرار گرفته اند.
چه کاری انجام می‌شود؟
دادگاه کیفری بین‌المللی واقع در لاهه، هلند، تنها دادگاه دائمی در جهان است که برای محاکمه افراد به اتهام نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت، جنایات جنگی و جنایت تجاوز تأسیس شده است. این دادگاه که ۱۲۳ کشور جهان در آن عضویت دارند، در سال ۲۰۰۶ تحقیقاتی را در مورد جنایات انجام شده در افغانستان توسط طالبان، دولت افغانستان و ایالات متحده آغاز کرد. ایالات متحده در میان کشورهای غربی و دموکراسی‌ها تنها کشوری است که طرفدار دادگاه نیست.
دولت ترامپ فشار قابل توجهی بر دادگاه اعمال کرد تا این پرونده را متوقف کند و پس از تحریم‌های آمریکا، رد ویزا و سایر اقدامات تلافی‌جویانه علیه دادستان‌ها و مدیران دادگاه، پرونده مختومه شد.
در سال ۲۰۲۰، پس از بررسی توسط اتاق استیناف دادگاه و پس از خشم جهانی در مورد ارعاب آشکار ایالات متحده از اعضای دادگاه، پرونده مجدداً اعاده شد و در حال انجام است. امید این است که همه‌ی طرف‌ها در قبال جنایاتی که مرتکب شده اند، پاسخگو باشند.
چه می توانیم بکنیم؟ این نسل‌کشی اکنون زیر نظر ما در حال رخ دادن است. ما می‌توانیم از سناتورها و نمایندگان خود در کنگره بخواهیم که هزاره‌ها را در طرح‌هایی که برای ارتقای امنیت مردم در افغانستان و اسکان پناهجویان در حال توسعه است، در نظر بگیرند. {زیرا} آن‌ها در معرض خطر جدی قرار دارند.
Ellen J. Kennedy: Targeted for genocide in Afghanistan: The Hazaras
در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://mfabbehsud.com/parsinews/?p=10423

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

پیشنهادی: