منجت سینگ لامبه رییس شورای سرتاسری هندو باوران و سیکهای افغانستان به طلوعنیوز میگوید که در حال حاضر ۴۰ تا ۵۰ شهروند سیک و اهل هنود در کشور حضور دارند
منجیت سنگ لامبه میافزاید که قرار است در ماه حمل سال نو خورشیدی نزدیک به ۲۰۰ خانواده سیک و اهل هنود دوباره به کشور بیایند.
او به طلوعنیوز گفت: «دوباره که امارت کشور را فتح کرد، مردم ما دوباره کم کم به کشور میایند و برای آمدن به افغانستان، بعضی مشکلات وجود دارند، مثل مشکل ویزه. فعلا در افغانستان پنجاه یا چهلوپنج نفر زندگی میکنند.»
همزمان با این، شماری از شهروندان اهل سیک از امارت اسلامی انتظار دارند تا برای پسگیری زمینهای غصب شده اهل هنود هرچه زودتر گام بردارد.
سورجیت سینگ که در گوشهی از پایتخت دکان دارد، خواستار تامین حقوق اقلیتها به ویژه اهل هنود و سیکها در کشور است.
سورجیت سنگ به طلوعنیوز گفت: «خانوادههای اهل هنور که از پیش [سالها قبل] آمده بودند، دوباره به هند رفته بودند، حال دوباره میایند. زمینهای شان غضب شده است، از امارت اسلامی میخواهیم که دوباره زمینهای ما را بدهند. گرچه حالا امنیت است؛ اما میخواهیم امنیت ما بیشتر گرفته شود.»
جگموهن سینگ یکی دیگر سیکهای کشور گفت: «ما مردم تجارتپیشه هستیم، زمینه کار و بار را برای ما مساعد بسازد.»
امارت اسلامی اطمینان میدهد که حقوق همه اقلیتها در کشور تامین است. ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی تاکید دارد که در صورت غضب زمینهای شهروندان اهل هنود، آنان میتوانند به نهادهای عدلی و قضایی مراجعه کنند.
آقای مجاهد گفت: «اگر حقوق شان غضب شده باشد، دروازههای تمام محاکم بهروی شان باز است، میتوانند اقامه دعوت بکنند و امارت اسلامی آنان را حمایت میکند. ما اجازه نمیدهیم که حق هیچ شهروند افغان تلف شود.»
برکتالله رسولی سخنگوی وزارت عدلیه به طلوعنیوز گفته است: «مساله غضب زمینهای اهل هنود بهگونه دقیق و کامل بررسی میشود، اگر زمین کسی غضب شده باشد یا هم کوششی برای غضب آن وجود داشته باشد، از آن جلوگیری میشود و جایدادها به مالکان اصلی آن سپرده میشود.»
در سالهای پسین گاه گاهی اقلیتها به ویژه شهروندان اهل هنود و سیکها در کشور هدف حملههای گوناگون هراسافگنی قرار گرفتهاند.